Piekeren: van energievreter naar alarmbel!

Piekeren is een stemmetje in je hoofd dat problemen blijft herhalen zolang jij ze niet serieus neemt. Tegelijkertijd zijn piekergedachten te vaag, algemeen en dwarrelend om ze echt goed te kunnen aanpakken en oplossen. Daarnaast zijn het energievreters omdat ze steeds maar aan je kop blijven zeuren. Wat moet je doen om dat te doorbreken?

Als je veel piekert en je wil daar vanaf komen, weet dan dat dit kan.

Ik pieker zelf nooit meer. Zodra ik me bedrukt voel, dus een wat negatievere stemming bij mezelf bespeur, dan ga ik bij mezelf na wat er speelt. Dit werkt voor mij dus als een alarmbel. Bij een zwaar, negatief of energievretend onderwerp, schijf ik het op. Het schrijven maakt helder en concreet wat me bezighoudt, wat ik erbij voel en het geeft lucht. Meestal rolt er vanzelf een oplossing uit mijn pen.


Wil jij dit ook? In mijn onlinetraining Stap 2: Bewust: Herken je signalen, gedachten en emoties!” geef ik in les 7 uitleg en handvatten hoe je het piekeren kunt stoppen. Binnen twee weken herken je de piekergedachten en weet je hoe je ze kunt ontmaskeren én hoe je ze kunt stopzetten!


Je kunt nu les 7 over piekeren aanschaffen. Dit kost slechts €14,95.
Je krijgt dan:

En een mogelijkheid om van het piekeren af te komen!

Laat je hersenen niet de baas over jouw leven spelen, maar zorg dat je zelf de regie houdt over jouw hersenpan. Piekergedachten worden dan een alarmbel in plaats van een energievreter. Door ze serieus te nemen kun je ze ombuigen naar constructieve gedachten.